ניסינו היום קמח ביו של Kamut. הקמות היא "אם החיטה", סוג של חיטה עתיקה. ספר הלחם של Richemont מספר שהמקור שלה הוא ככל הנראה הדלתא של הנילוס, שם היתה דגן נפוץ. במשך שנים רבות הקמות נשכחה, עד שנות ה-90 של המאה הקודמת. חקלאי אמריקאי בשם בוב קין החליט לחדש ימיה כקדם, והעניק לה את השם Kamut שפירושה "חיטה" במצרית עתיקה. גידולי הקמות (בעיקר בארצות הברית ובקנדה) עונים על קריטריונים מחמירים של חקלאות אורגנית (אין גידולים "רגילים" של דגן זה) .
גרגירי הקמות גדולים יותר מגרגירי החיטה הרגילה. הכנתי את הלחם על מחמצת. מתקבל לחם עם טעם שונה מעט מהחיטה הרגילה, אבל ללא אופי מוגדר.
אשמח לקבל מרשם ללחם מ 100% קמח קמוט עם מחמצת (ללא שמרים בכלל) וגם ללחם מהרכב של כוסמין וקמוט - שוב מחמצת בלבs.
השבמחקאתה יכול לצרף מרשם בבקשה? הלחם נראה מדהים.
השבמחקהיי ! :) שאלה לי... אני ממש ממש אוהבת קמח קמוט ולא מוצאת אותו פה בארץ ... אתה יודע איפה אפשר לרכוש? תודה :)
השבמחקמצטרף לשאלה של אנונימי.
השבמחקמחפש היכן ניתן לקנות קמח
קמוט בארץ
מצטרף לשאלה של אנונימי.
השבמחקמחפש היכן ניתן לקנות קמח
קמוט בארץ
יש כאן http://www.hamezaveh.co.il/catalogsearch/result/?q=%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%94
מחק