הזמנתי חיטה שבורה מטחנת הקמח, וניגשתי לנסות, עם חומרים מקומיים, חלק מהדברים שראיתי בגרמניה.
הכנתי לחמים מקמח מלא, זהו קמח שמכיל גם את נבט החיטה. הכנתי את הלחם עם גרגירי חיטה
שבורה - blé concassé - והוא מכיל גם גרגירי חיטה מבושלים. הוא עשוי עם levain ואינו מכיל שמרים בכלל.זהו למעשה אותו הלחם בדיוק, חלק ממנו אפיתי בתוך תבנית, וכיכר אחרת על רצפת התנור .
הלחם שנאפה על רצפת התנור פיתח קרום עבה ונוכח יותר, הטעמים יותר מודגשים, והמרקם פחות דחוס.
לעומת זאת ללחם שנאפה בתבנית יש קראסט עדין ורך יותר, התוך מעט דחוס יותר והטעמים יותר מעודנים, פחות עזים. ולמי שזה חשוב - הפרוסות אחידות בגודלן.
גם אנו יוצאים היום לחופשה. להתראות בקרוב!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה