פרטים עלי

התמונה שלי
שלום, אני ערן, אופה, אוהב וחי לחם. מתגורר בפריס, נשוי, אבא לדריה ואירה, בנותי האהובות. במאפייה שלי, בלב הרובע ה-XV של פריס אני אופה לחמים ומאפים שאהובים עלי, כי יום בלי לחם, הוא יום בלי שמש. להתראות, ערן eran.boulanger@gmail.com

יום ראשון, 31 ביולי 2011

Vive les Vacances


הזמנתי חיטה שבורה מטחנת הקמח, וניגשתי לנסות, עם חומרים מקומיים, חלק מהדברים שראיתי בגרמניה.
הכנתי לחמים מקמח מלא, זהו קמח שמכיל גם את נבט החיטה. הכנתי את הלחם עם גרגירי חיטה 
שבורה - blé concassé  - והוא מכיל גם גרגירי חיטה מבושלים. הוא עשוי עם levain ואינו מכיל שמרים בכלל.זהו למעשה אותו הלחם בדיוק, חלק ממנו אפיתי בתוך תבנית, וכיכר אחרת על רצפת התנור .

לא רק המראה שונה, הפורמט משפיע על האפיה ולכן גם על התפתחות הקראסט, ומכאן - על התפתחות הארומות והטעמים.
הלחם שנאפה על רצפת התנור פיתח קרום עבה ונוכח יותר, הטעמים יותר מודגשים, והמרקם פחות דחוס.

לעומת זאת ללחם שנאפה בתבנית יש קראסט עדין ורך יותר, התוך מעט דחוס יותר והטעמים יותר מעודנים, פחות עזים. ולמי שזה חשוב -  הפרוסות אחידות בגודלן.


גם אנו יוצאים היום לחופשה. להתראות בקרוב!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה