פרטים עלי

התמונה שלי
שלום, אני ערן, אופה, אוהב וחי לחם. מתגורר בפריס, נשוי, אבא לדריה ואירה, בנותי האהובות. במאפייה שלי, בלב הרובע ה-XV של פריס אני אופה לחמים ומאפים שאהובים עלי, כי יום בלי לחם, הוא יום בלי שמש. להתראות, ערן eran.boulanger@gmail.com

יום שני, 19 בספטמבר 2011

זכרונות מהחופשה

גם בצרפת, השנה מתחילה עם ה-Rentrée  - החזרה לשגרה, חזרה מהחופשה, חזרה ללימודים. כבר אין חניה ברחובות, המטרו מלא בהמון אדם, פריסאים שחזרו שזופים מהווקאנס וכעת ממלאים את העיר, מתעדכנים - בסרטים החדשים שיצאו לקולנוע, בספרים החדשים שיצאו לאור, באופנה החדשה והסתווית שמוצגת בחלונות הראווה.
גם אנו היינו בחופשה. אחד היתרונות להיות אופה בצרפת הוא אפשרות שלא קיימת בכל מקום - פשוט לסגור את המאפייה ולנסוע. זמן להיות עם המשפחה, זמן לטעום ולנסות לחמים חדשים, במקומות אחרים, זמן לחשוב על דברים חדשים.
בחלק מהזמן היינו בישראל.

לא קל לאפות בתנאים ביתיים, עם תנור לא מוכר, וחומרים שמתנהגים קצת אחרת. אחת הבעיות היא מזג האויר החם שמחייב היערכות מהירה מאד מאחר שהלחם תופח במהירות שיא.

לכבוד שבת הכנתי חלות קלועות

וגם מתוקות

לקינוח, בצר לנו, הסתפקנו במה שיכולנו להוציא מהמזווה בחדר בקיבוץ (עוגיות וותיקות, וגם הפתעה - גרנד מרנייה) - כדורי שוקולד שכולם אהבו.


היה ערב שמח ונעים בצל העצים



להתראות בחופשה הבאה!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה